Tema om DBU's og Get2sports integrationsfodboldskoler

af  Jonas Sørensen
DBU afholder i år 7 integrationsfodboldskoler i samarbejde med Get2sport. I denne tema-artikel finder du information om integrationsforboldskolen samt genveje til tidligere nyhedsartikel, billeder og videoer om fodboldskolen.

   
   

Fra DBU.dk:

"DBU afvikler igen i år særlige Fodboldskoler i socialt belastede boligområder for at give flere børn med anden etnisk baggrund mulighed for at prøve det populære sommerferietilbud.

DBU’s populære Fodboldskoler har i år 20 års jubilæum og giver årligt mere end 30.000 børn en fantastisk uge med masser af fodbold og fællesskab.

Det er dog ikke alle børn i Danmark, der af økonomiske årsager har mulighed for at deltage på en Fodboldskole. Derfor afvikler DBU for andet år i træk særlige Fodboldskoler for børn, der bor i socialt belastede områder.

Brugerbetalingen på skolerne er lavere end normalt, og målet er at give børnene en sommeruge fuld af oplevelser samt at inkludere og fastholde dem i dansk foreningsidræt. En fodbold er først og fremmest legetøj, men det også kendetegnet ved sund leg, der skaber glæde, interaktion, dialog og kan dyrkes af alle uanset alder, religion og kulturelle præferencer.

”Fodbold er for alle, og vore mange fodboldskoler ligger fordelt i næsten hele landet. Men der er boligområder, hvor DBU’s fodboldskoler ikke er en selvfølge, og hvor forældrene måske ikke har råd til at sende sine børn af sted. Disse børn vil vi gerne give det samme tilbud som 31.000 andre børn oplever i år, og derfor har vi taget initiativ til integrationsfodboldskolerne”, fortæller Morten Nielsen fra DBU Børn og Ungdom.
 

Integration gennem idræt

I år afvikles syv skoler i socialt belastede boligområder, og den første løber af stablen i næste uge i Gellerup ved Aarhus. Her er fodboldklubben ACFC igen i år klar til at tage imod hele 80 børn fra nærområdet.

De syv særlige DBU Fodboldskoler arrangeres i samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund (DIF), lokale fodboldklubber og skoler.

De lokale kræfter hjælper med den praktiske afvikling og rekruttering af børn til skolerne, mens DIF er en oplagt projektpartner, da forbundet har stor erfaring med integration af nydanskere gennem idræt. 

"DIF er meget bevidst om, at idrætten skal løfte et socialt ansvar i samfundet. Og det er præcis det, som disse Fodboldskoler gør, og derfor bidrager vi gerne, hvor vi kan," siger Lars Kruse, der er flygtningekonsulent i DIF.

DBU’s Fodboldskoler i socialt belastede boligområder er ét blandt 12 projekter i DIF’s Projekt Get2Sport, der skal få flere nydanske børn og unge bosiddende i såkaldte ghettoområder sluset ind i lokale idrætsforeninger.


De syv integrationsfodboldskoler
Uge 27: ACFC (Gellerup, Aarhus)
Uge 29: Værebro Boldklub (Bagsværd)
Uge 31: Brøndby Strand IK
Uge 32: Kvaglund IF (Esbjerg), Fjordager IF (Vollsmose, Odense), Herning Fremad, Fløng Hedehusene (Taastrup)."

 

LÆS tidligere nyhedsartikelr fra get2sport.dk ved at følge nedenstående links:

- Integrationsfodboldskole i Gellerup

- Integrationsfodboldskole i Værebro og Brøndby Strand, mere fra Værebro BK

- Integrationsfodboldskole i Herning og Esbjerg

- Integrationsfodboldskole i Herning Fremad

TV2-Lorrys program Lounge snakkker med Morten Nielsen fra DBU og Henrik Petersen fra Brøndby Strand IK om integrationsfodboldskolen  

SE billeder fra fodboldskolen i Gellerup i vores galleri HER

SE flere videoer end nedenstående i vores videogalleri HER

07-05-2012
 
 


Danmarks Idræts-Forbund, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby, tlf. 43 26 26 26, dif@dif.dk